8 december, 2014

Leren hardlopen

“Hardlopen, nooit gedacht dat het iets voor mij zou zijn!”

Op dinsdag 2 oktober starten Henk Mengers en Denise van der Donk met een basiscursus “Hardlopen voor beginners”. Onder leiding van deze gediplomeerd trainers van Loopgroep Zandloper wordt er gedurende 10 weken aandacht besteed aan de juiste (hard)looptechniek zoals ademhaling, lichaamshouding, blessurepreventie, schoeisel en uiteraard plezier en ontspanning!

Trainingen vinden wekelijks op dinsdag plaats van 19.30 – 20.30 uur, vanuit Sociaal Cultureel Centrum Den Diek te Lichtenvoorde, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. De kosten voor de cursus van 10 trainingen bedragen €40,-. Persoonlijke aandacht is belangrijk. Omdat we kiezen voor een overzichtelijke groepsgrootte, is een snelle opgave aan te raden. Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar.

Neem voor meer informatie en/of aanmelding geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze site of telefonisch: 06-13035818.

Op 15 augustus j.l. werden we geïnterviewd door radio Gelre FM over dit onderwerp. Luister hier naar het gesprek! 


Leefstijlrunning met aandacht voor voeding         

Wil je graag fitter worden, in de ochtend over meer energie beschikken, ontspannen kunnen bewegen, conditie opbouwen en werken aan een gezond gewicht? Dan is de combinatie Leefstijlrunning en voedingsadvies iets voor jou! (Een goede basisconditie is niet vereist).

Wat is Leefstijlrunning?

Sinds enkele jaren is er een succesvolle samenwerking tussen Denise van der Donk en Henk Mengers. Zij hebben onder de noemer ‘Leefstijlrunning’ de handen ineen geslagen. De basis: deelnemers leren hardlopen, waarbij ontspanning en plezier voorop staan. Leefstijlrunning is bedoeld voor inactieve deelnemers of lopers met stressgerelateerde klachten en/of mensen die een gedegen technische basis willen leggen. Kandidaten die om welke reden dan ook graag in een kleine groep (opnieuw) willen starten, zijn ook van harte welkom.

Inhoud trainingen

Leefstijlrunning met voedingsadvies bestaat uit een blok van 6 trainingen, die wekelijks op de woensdagavond plaatsvinden van 20.00 – 21.00 uur vanaf locatie “Den Diek ” te Lichtenvoorde. Na iedere training krijgen de deelnemers trainingsadvies voor de komende week en tevens theoretische uitleg, waarbij ook de relatie tussen hardlopen en het dagelijks leven aandacht krijgt. Binnen dit theoretische kader worden verschillende aspecten behandeld. Bijvoorbeeld: voedingstips, ademhalingstechnieken, de relatie tussen inspanning en ontspanning en een goede lichaamshouding komen aan bod.

Trainers

Gewichtsconsulent Denise van der Donk, van Ik kan het aan! Persoonlijk leefstijladvies, is contactpersoon en specialist op het gebied van voeding en vitaliteit. Tijdens de begeleiding van mensen met onder- of overgewicht kijkt ze verder dan alleen het eet- en beweegpatroon. Ze probeert de oorzaak te achterhalen. Deze begeleiding doet ze vanuit eigen ervaring, met veel enthousiasme, een luisterend oor en empathisch vermogen.

Trainer Henk Mengers van Loopgroep Zandloper heeft de cursus Running-therapie gevolgd. Bij Leefstijlrunning worden de uitgangspunten van deze Running-therapie gehanteerd. De doelgroep is breder dan alleen mensen met stressgerelateerde klachten. Ook deelnemers met pijntjes, overgewicht of onzekerheid, hebben baat bij deze rustige manier van conditie opbouwen. Uiteindelijk gaan we samen lekker ontspannen (leren) hardlopen!

Mocht je een keer verhinderd zijn, dan is het in goed overleg mogelijk om de les later in te halen. Het blok start ieder kwartaal opnieuw en verlenging van het blok is mogelijk en (soms) zelfs aan te raden.

Kosten

De kosten bedragen € 75,- per blok van 6 weken.  Afhankelijk van je zorgverzekeraar kunnen de kosten hiervan vergoed worden. Informeer naar de voorwaarden.

Neem voor meer informatie en/of aanmelding geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze site of telefonisch: 06-13035818.

* Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar.

Locatie
Den Diek
Dijkstraat 30
7131 DP Lichtenvoorde

Loopgroep Zandloper: Vitaliteitsrunning

Na deelname aan Leefstijlrunning kun jij je aansluiten bij de Vitaliteitsrunning. Je wordt dan tevens lid van Loopgroep Zandloper. Het is ook mogelijk om je bij een reguliere groep aan te sluiten. Klik hier voor meer info. Heb je helemaal de smaak te pakken, dan kun je binnen de reguliere groepen gezamenlijk deelnemen aan wedstrijden. Hardlopers die niet hebben deelgenomen aan Leefstijlrunning kunnen vrijblijvend een keer meetrainen om te ervaren of Vitaliteitsrunning iets voor hen is. Fit blijven en plezierig en ontspannen lopen in een gezellige groep is het doel. Er wordt niet specifiek voor een wedstrijd getraind. Deze groep traint iedere woensdagavond van 19.30 – 20.30 uur onder leiding van Henk Mengers, Rob van der Donk en Denise van der Donk.

Een gedeelte van de groep Vitaliteitsrunning staande voor Den Diek te Lichtenvoorde.