8 december, 2014

Leefstijlrunning

Leefstijlrunning met aandacht voor voeding      

Wil je graag fitter worden, in de ochtend over meer energie beschikken, ontspannen kunnen bewegen, conditie opbouwen en werken aan een gezond gewicht? Dan is Leefstijlrunning met voedingsadvies mogelijk geschikt voor jou. Een goede basisconditie is niet vereist.

Wat is Leefstijlrunning?

Sinds enkele jaren is er een succesvolle samenwerking tussen Denise van der Donk en Henk Mengers. Het concept dat ze aanbieden heet Leefstijlrunning en heeft als basis, deelnemers leren hardlopen, waarbij ontspanning en plezier voorop staan. Bedoeld voor inactieve deelnemers of met stress gerelateerde klachten en/of mensen die een gedegen technische basis willen leggen. Ook voor kandidaten die om welke reden dan ook graag in een kleine groep (opnieuw) willen starten.

Inhoud trainingen

Leefstijlrunning met voedingsadvies bestaat uit een blok van 6 trainingen, die wekelijks op de woensdagavond plaatsvinden van 20.00 – 21.00 uur vanaf locatie “Den Diek ” te Lichtenvoorde. Na iedere training krijgen de deelnemers een trainingsadvies voor de komende week en tevens theoretische uitleg, waarbij ook de relatie tussen hardlopen en het dagelijks leven aandacht krijgt, bv. ademhaling, verhouding inspanning en ontspanning, lichaamshouding, grenzen bepalen en aangeven, etc. Ook komt gezonde voeding ter sprake.

Trainers

Gewichtsconsulent Denise van der Donk, van Ik kan het aan! Persoonlijk leefstijladvies, is contactpersoon en specialist op het gebied van voeding en vitaliteit. Tijdens de begeleiding van mensen met onder- of overgewicht kijkt ze verder dan alleen het eet- en beweegpatroon, maar probeert de oorzaak te achterhalen. Deze begeleiding doet ze vanuit eigen ervaring, veel enthousiasme, een luisterend oor en empathisch vermogen.

Trainer Henk Mengers van Loopgroep Zandloper heeft de cursus Running-therapie gevolgd. Bij Leefstijlrunning worden de uitgangspunten van deze Running-therapie gevolgd. De doelgroep is breder dan alleen stress gerelateerde klachten. Ook deelnemers met pijntjes, overgewicht of onzekerheid, hebben baat bij deze rustige manier van conditie opbouwen. Uiteindelijk gaan we samen gewoon lekker ontspannen (leren) hardlopen!

Mocht je een keer verhinderd zijn, dan is in goed overleg mogelijk om de les later in te halen. Het blok zal ieder kwartaal opnieuw starten en verlenging van het blok is mogelijk en soms zelfs aan te raden.

Kosten

De kosten bedragen € 75,- per blok van 6 weken.  Afhankelijk van je zorgverzekeraar kunnen de kosten hiervan vergoed worden. Informeer naar de voorwaarden.

Voor meer informatie en/of aanmelding neem geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze site of telefonisch: 06-13035818.

* Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar.

Locatie
Den Diek
Dijkstraat 30
7131 DP Lichtenvoorde

Loopgroep Zandloper: Vitaliteitsrunning
Na deelname aan Leefstijlrunning kun je aansluiten bij de Vitaliteitsrunning. Hiermee wordt je tevens lid van Loopgroep Zandloper en is aansluiting bij een reguliere groep ook mogelijk. Klik hier: Loopgroep Zandloper voor meer info. Mocht je helemaal de smaak te pakken hebben, dan kun je bij de reguliere groepen gezamenlijk deelnemen aan wedstrijden. Deelnemers die niet hebben deelgenomen aan Leefstijlrunning kunnen vrijblijvend een keer meetrainen om te ervaren of Vitaliteitsrunning iets voor hen is. Fit blijven, plezierig en ontspannen blijven lopen in een gezellige groep is het doel. Er wordt niet specifiek voor een wedstrijd getraind. Zij trainen iedere woensdagavond van 19.30 – 20.30 uur onder leiding van Henk Mengers en Rob van der Donk.

unnamed

Fit blijven en plezierig, ontspannen blijven lopen staat voorop!